Uitnodiging Thorbeckelezing en Thorbeckeprijs 2016

Geachte heer of mevrouw,

Bij deze nodigen we u van harte uit voor de 12de Thorbeckelezing op 24 november a.s..

Oud-burgemeester én oud-Kamerlid Rob van Gijzel, die naam maakte met kritische parlementaire enquêtes en brainport Eindhoven, geeft zijn visie op modern politiek-bestuurlijk leiderschap onder de titel: ‘Vernieuwend leiderschap: moet Den Haag een toontje lager zingen?’ Co-referent en politiek redacteur Nynke de Zoeten zal hierop een kritische reactie geven, waarna ook u meedoet in de discussie.

Na de lezing vindt de uitreiking van de Thorbeckeprijs 2016 plaats. Wie wint na o.a. Frits Bolkestein, Femke Halsema en Alexander Pechtold deze prijs voor politieke welsprekendheid? De jury o.l.v. Joost Vullings (NOS) met Carine Crutzen (actrice), Carla van Baalen (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis), Lieke Kuiper (Jonge Socialisten) en Peter van der Geer (Debat.NL) kiest uit genomineerden als Jesse Klaver, Pieter Omtzigt, Marianne Thieme, Jasper van Dijk en Gert-Jan Segers. We sluiten de avond af met de traditionele Thorbecke borrel.

 

Datum: Donderdag 24 november 2016 20:00 – 22.15 (inloop vanaf 19.30)
Plaats: Oude vergaderzaal van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, ingang Lange Poten 4, Den Haag

Aanmelden
Tot vrijdag 18 november kunt u zich opgeven via het aanmeldingsformulier (‘Aanmelden)’op www.ver-thorbecke.nl. Voor toegang tot de Tweede Kamer geldt een legitimatieplicht.

Deze avond is mogelijk gemaakt met de steun van de Universiteit Leiden, de Galan Groep, de stichting Holland Debate en MeerDemocratie.

Wij zien u graag op 24 november,
Namens het bestuur van de Thorbeckevereniging,

Prof. Dr. Henk te Velde