Uitnodiging Thorbeckelezing en Thorbeckeprijs 2022

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de 14e Thorbeckelezing en de uitreiking van de Thorbeckeprijs, een wisseltrofee voor politieke welsprekendheid. Dit evenement zal plaatsvinden op 30 juni a.s. bij Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag.

We leven in vreemde tijden. Een pandemie die de wereld twee jaar in haar greep heeft gehouden waart nog rond. Tegelijkertijd is in het oosten van Europa een oorlog uitgebroken waarvan niemand had verwacht dat deze ooit nog op ons continent plaats zou vinden. Dit alles met als gevolg een verstoorde wereldeconomie, een enorme inflatie en een grote onzekerheid, bij met name mensen met een lager inkomen, of rekeningen in de toekomst nog betaald kunnen worden. Wat betekent dit voor de ongelijkheid en de democratische rechtsstaat in Nederland? Welke opdracht hebben wij hier allen en ‘Den Haag’ in het bijzonder in? En is een politiek van bestaanszekerheid een voorwaarde voor onze toekomst als samenleving?

Voormalig leider van de Partij van de Arbeid Lodewijk Asscher spreekt tegen deze achtergrond op 30 juni a.s. de Thorbeckelezing uit. Hij geeft zijn visie op deze ontwikkelingen onder de titel: ‘Democratie in een land van ongelijkheid en eroderend vertrouwen’. Ondernemer, presentatrice en podcast-maker Talitha Muusse zal hierop een kritische reactie geven, waarna ook u meedoet in de discussie.

Na de lezing vindt de uitreiking van de Thorbeckeprijs 2022 plaats. Wie wint na o.a. Frits Bolkestein, Joost Eerdmans, Femke Halsema, Alexander Pechtold en Kees van der Staaij deze prijs voor politieke welsprekendheid? De jury o.l.v. Carla van Baalen (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis) kiest uit een voorselectie de winnaar van deze felbegeerde prijs. We sluiten de avond af met de traditionele Thorbecke borrel.

Datum:  Donderdag 30 juni 2022 | 19:30 – 22.00 (inloop vanaf 19.00)

Locatie:  Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Aanmelden:  Tot vrijdag 24 juni via het aanmeldingsformulier

Wij zien u graag op 30 juni.

Namens het bestuur van de Thorbeckevereniging,
Prof. Dr. Wim Voermans (voorzitter)